3 pijlers voor het onderwijs

Global Citizenship is the centre of everything we do!

Pijlers in het onderwijs 

De kerntaak van het onderwijs is leerlingen voorbereiden op hun deelname aan de maatschappij. Global-Education doet dit aan de hand van 3 pijlers. Wereldburgerschap, persoonsontwikkeling en taalvaardigheid zijn onmisbaar in het onderwijs als je het ons vraagt! Zeker in deze tijd is het belangrijk om leerlingen wegwijs te maken in andere werelden en hen kennis te laten maken met diverse talen, denkwijzen en culturen. 

GLOBAL CITIZENSHIP

Global-Education probeert deze aspecten op een leuke en leerzame manier mee te geven aan leerlingen. Tijdens de excursies, uitwisselingen en workshops worden leerlingen uitgedaagd om hun grenzen te verleggen en zich te verplaatsen in een andere situatie. Op deze manier leren ze van alles over wereldburgerschap, persoonsontwikkeling en taalvaardigheid wat zorgt voor een stevige basis in de toekomst! Hieronder is elke pijler toegelicht. 

Wereldburgerschap

Door leerlingen te leren over wereldburgerschap ontwikkelen zij een open blik op de wereld. Bij wereldburgerschap draait het om respect en empathie voor andere mensen en achtergronden, goed kunnen communiceren en omgaan met conflicten, begrip voor wat anderen voelen en denken en buitensluiten en uitzonderingen voorkomen. Leerlingen leren dit door de dagelijkse lessen op school maar ook door het zelf te ontdekken tijdens een excursie, workshop, uitwisseling of ons online Smart programma! 

Taalvaardigheid

Bij communiceren gaat het niet alleen om de taal kennen, maar ook om de taal te kunnen toepassen in internationale of interculturele situaties. Door de CLIL-didactiek (Content and Language Integrated Learning) in te zetten leren leerlingen communiceren op een hoog niveau Engels. 

Persoonsontwikkeling 

Het doel van deze pijlers is dat de leerlingen groeien als persoon. Verantwoordelijkheid, creativiteit, betrokken zijn en ondernemendheid zijn begrippen die hierbij horen. Leerlingen worden op deze manier bewust van hun plek in de wereld.

 

Keurmerken

British Council
Keurmerk Touringcar
Travel Association

Partners

We support Justdiggit
Move
Alle rechten voorbehouden ┬ęGlobal Education
KVK nummer: 81850050