Tweetalig onderwijs

De doelstellingen van tweetalig onderwijs

Een vloeiende en adequate beheersing van een tweede taal, doorgaans het Engels, is één van de voornaamste doelstellingen van tweetalig onderwijs. Een andere primaire doelstelling is het verruimen van de internationale blik. Scholen moeten aantonen hoe zij projecten en activiteiten in het onderwijs inbedden die bijdragen aan een internationale oriëntatie. Ook zijn scholen verplicht om samenwerkingsprojecten te organiseren. Global-Education biedt uiteenlopende mogelijkheden aan.

De voordelen van tweetalig onderwijs

Het leren van een tweede taal helpt uw kind op academisch vlak door het versterken, verbinden en uitbreiden van de zenuwbanen die actief zijn met lezen en schrijven en in hun vaardigheid om zich te uiten. Daarnaast is er bewijs dat kinderen die spreekvaardig zijn in twee talen, competenter zijn op gebied van zelfregulering en taakgerichtheid.

Tweetalig onderwijs neem je de rest van jouw leven mee

Vloeiend kunnen communiceren in een andere taal biedt meer voordelen dan enkel academische. Het versterkt tevens het sociale en emotionele bereik van kinderen. Jonge kinderen die tweetalig worden opgevoed zijn vaak beter in het herkennen van sociale signalen, het overwinnen van verlegenheid in groepen en hebben sterkere luistervaardigheden. Dit alles kan helpen bij het maken van vrienden, het begrijpen van diversiteit en het integreren in een nieuwe of onbekende omgeving.

Meer informatie? Nieuwsgierig naar de mogelijkheden?
Contact - Global Education 

Keurmerken

British Council
Keurmerk Touringcar
Travel Association

Partners

We support Justdiggit
Move
Alle rechten voorbehouden ©Global Education
KVK nummer: 81850050