Wereldburgerschap experience

“Wereldburger zijn” heeft zoveel facetten. Van rekening houden met milieu en duurzaamheid tot bewust reizen, van bijdragen aan ontwikkeling elders op de wereld tot meer begrip voor elkaars culturen, wereldburgerschap is een ontzettend breed begrip.

Global-Education introduceerd:
3-daagse wereldburgerschap experience

Mensenrechten, duurzaamheid en respect voor de natuur zijn onderwerpen die zeker niet mogen ontbreken in de hedendaagse lesstof. Tijdens de 3-daagse wereldburgerschap experience komen al deze onderwerpen aan bod.
Met verschillende werkvormen streeft Global-Education er naar om een onuitwisbare herinnering achter te laten bij de leerlingen. Gedurende deze 3 daagse workshop staat er iedere dag een ander onderwerp centraal. 

Dag 1: FREE (Vrijheid, mensenrechten en vluchtelingen) 

Tijdens de eerste dag in Oudenbosch beleven de leerlingen de FREE Experience, een Virtual Reality Tour, de Humanity Game van het Rode Kruis, een leerzame CKV theaterbeleving, bekijken de leerlingen een film en proberen zij te ontsnappen uit een Escaperoom gebaseerd op het verhaal van Joseph Oubelkas.


Dag 2: MOVE! en hoe duurzaam is jouw school (Duurzaamheid)

Deze dag van de workshop zal op school plaatsvinden. We trappen af met de MOVE workshop waarbij de leerlingen een reis om de wereld maken en er ontdekt wordt hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan een duurzame wereld. De leerlingen worden in beweging gezet middels theater om ze bewust te maken van de groene voetstappen die zij hier op de wereld achterlaten. Na de lunch gaan we in samenwerking met CuNa Educatie aan de slag in en om de school. Samen gaan we kijken wat we kunnen doen om jullie school nog duurzamer te maken. We gaan kijken wat er goed gaat en wat er eventueel verbeterd kan worden.


Dag 3: De Biesbosch Nationaal Natuurpark (Natuur)

Deze dag gaat plaatsvinden in Nationaal Natuurpark De Biesbosch. Het vervoer en de lunch wordt op deze dag voor jullie verzorgd. We beginnen deze dag met een wandeling door het park, eventueel met gids. Na de lunch gaan we het water op middels een kano of fluisterboot. Zo kom je op plekjes die je tijdens de wandeltocht niet kon bereiken. Vanaf het water ziet de Biesbosch er weer heel anders uit. Om nog wat energie kwijt te raken nemen we jullie mee naar het klimbos. Op verschillende hoogtes gaan jullie de Biesbosch weer op andere manier beleven.

Keurmerken

British Council
Keurmerk Touringcar
Travel Association

Partners

We support Justdiggit
Move
Alle rechten voorbehouden ┬ęGlobal Education
KVK nummer: 81850050