"FREE" experience

Vrijheid, mensenrechten en vluchtelingen zijn onderwerpen die zeker niet mogen ontbreken in de hedendaagse lesstof. Tijdens het dagprogramma van "FREE" Experience’ komen deze onderwerpen aan bod. Met de variërende werkvormen willen wij een onuitwisbare herinnering achterlaten bij de leerlingen.

Wat houdt de "FREE" experience in?

Leelingen ervaren dat je zelf verantwoordelijk bent voor hoe je met probleemsituaties in het leven omgaat. Ze kruipen in de huid van  hulpverleners in rampgebieden tijdens de Humanity Game van het Rode  Kruis. Een CKV theaterbeleving waar de onderwerpen vrijheid, vluchtelingen en mensenrechten in terugkomen. Proberen te ontsnappen uit de escape room  gebaseerd op het verhaal van Joseph Oubelkas. En tot slot nemen we de leerlingen mee in de geschiedenis en ervaren ze hoe het is om beperkt te worden in hun vrijheid via een indrukwekkende Virtual Reality rond tour in en door Oudenbosch.  

De "FREE" experience  in en door Oudenbosch

Oudenbosch staat bekend om zijn imposante Basliek, de geschaalde kopie van de Sint Pieter in Rome. Een voorbeeld van een stukje geschiedenis dat je door je dromen te volgen kunt bewerkstelligen. Niet alleen deze prachtige kerk maar ook de diversiteit  van de verhalen op het gebied van oorlog en vrijheid zullen we uitgebreid de revue laten passeren. We zullen ze meenemen in de boeiende geschiedenis door de jaren heen waarin vrijheid, vluchtelingen en mensenrechten centraal zullen staan.  Een avontuurlijke reis met een boodschap voor het leven.

De "FREE" experience de Humanity Game met het Rode Kruis

Via het nieuws zie je vaak hoe hulporganisaties zoals het Rode Kruis  slachtoffers in ramp- en conflictgebieden helpen. Tijdens de Humanity Game kruipen leerlingen in de huid van hulpverleners. Ze vormen een  noodhulpteam en moeten moeilijke beslissingen nemen waar hulpverleners in de praktijk ook mee te maken krijgen. Welke hulp zou jij als eerste inzetten tijdens een grote storm of een gewapend conflict? Het Rode Kruis verzorgt het educatie spel ‘Humanity Game'.

De "FREE" escape uit een Marokaanse gevangenis

Dit is een interactief spel op een fysieke locatie waarbij de leerlingen samen puzzels, raadsels en uitdagingen ontdekken en proberen op te lossen binnen een bepaalde tijd. Deze Escaperoom is gebaseerd op het levensverhaal van de hoofdpersonage Joseph Oubelkas. Joseph heeft onterecht gevangen gezeten in Marokko.

De "FREE" CKV Workshop

Wat deze interactieve CKV beleving wil bewerkstelligen bij de leerlingen is dat ze gaan nadenken over wat vrijheid voor hen betekent. Want wat is vrijheid eigenlijk? Wanneer ben je vrij? Wat voor jou vanzelfsprekend is hoeft niet zo voor een ander te zijn. Door van elkaar te leren en met elkaar te delen zal er middels communicatie een gesprek ontstaan en zodoende zal men leren van elkaars meningen, ervaringen en perspectieven. Ook zullen de leerlingen op een creatieve manier de onderwerpen vrijheid, mensenrechten en vluchtelingen uitlichten.

 

Afbeelding2.png

FREE experience

Wat wij nog meer doen

Internationalisering

De uitwisseling

SMART online project

SDG theatre workshop

Next level theatre-/ drama workshop

School Immerse Program

Schoolbezoek

Move duurzame theater experience

Macbeth online Shakespeare course

"FREE" experience

Wat Wij Doen

Keurmerken

British Council
Keurmerk Touringcar
Travel Association

Partners

We support Justdiggit
Move
Alle rechten voorbehouden ©Global Education
KVK nummer: 81850050