"FREE" experience

Vrijheid, mensenrechten en vluchtelingen zijn onderwerpen die zeker niet mogen ontbreken in de hedendaagse lesstof. Tijdens het dagprogramma van "FREE" Experience’ komen deze onderwerpen aan bod. Met de variërende werkvormen willen wij een onuitwisbare herinnering achterlaten bij de leerlingen.

Afbeelding2.png

Wat houdt de "FREE" experience in?

  • Een CKV theaterbeleving waar de onderwerpen vrijheid, vluchtelingen en mensenrechten in terugkomen.
  • Proberen te ontsnappen uit de escape room die gebaseerd is op het verhaal van Joseph Oubelkas.
  • Virtual Reality tour in en door Oudenbosch. 
  • Het Rode Kruis verzorgt het educatieve spel ‘Humanity Game'.

Het doel van de FREE experience

Wat deze interactieve experience wil bewerkstelligen bij de leerlingen is dat ze gaan nadenken over wat vrijheid voor hen betekent. Want wat is vrijheid eigenlijk? Wanneer ben je vrij? Wat voor jou vanzelfsprekend is hoeft niet zo voor een ander te zijn. Door van elkaar te leren en met elkaar te delen zal er middels communicatie een gesprek ontstaan en zodoende zal men leren van elkaars meningen, ervaringen en perspectieven. Ook zullen de leerlingen op een creatieve manier de onderwerpen vrijheid, mensenrechten en vluchtelingen uitlichten.

 

De FREE experience is ook te reserveren op de website CJP!

  

Afbeelding2.png

Recensie

Comenius College Capelle ad IJssel

Op donderdag 11 en vrijdag 12 november 2021 zijn we met de tweede klassen tweetalig havo en vwo van het Comenius College op excursie gegaan naar Oudenbosch en Domburg. Voor het eerst in een hele lange tijd mochten we weer en het enthousiasme onder leerlingen en docenten was groot.

Op donderdag stond het programma in het teken van vrijheid en mensenrechten. De leerlingen deden verschillende activiteiten omtrent dit onderwerp. Zo moesten ze in de huid kruipen van medewerkers van het Rode Kruis, een virtual reality speurtocht door Oudenbosch rondom de repatriëring van concentratiekampgevangenen, een ckv workshop met als onderwerp mensenrechten en als kers op de taart een escaperoom gebaseerd op de ervaringen van Joseph Oubelkas die in Marokko onterecht gevangen heeft gezeten.
Op vrijdag stond het programma in het teken van water. De Watersnoodramp en de natuur en de omgeving kwamen daarbij aan de orde. Heerlijk strandjutten in de ochtend, een interessant programma in Terra Maris omtrent de natuur van Zeeland en een speurtocht door het imposante Watersnoodmuseum.

Al met al een geweldig leuk en gevarieerd programma, waar de leerlingen enorm leuke en leerzame ervaringen hebben opgedaan.

Anna van Rijn College Nieuwegein

Het was een heerlijk dagje uit met een vol programma en een goed verzorgde lunch op een sfeervolle locatie. Het was úberhaupt fijn om met leerlingen op excursie te kunnen gaan in deze tijd en het thema vluchtelingen is zeer actueel en maakte de dag zeer relevant. Zicht op het lot van vluchtelingen kregen de leerlingen vooral door het spelen van The humanity game, wat meteen ook één van hun favoriete activiteiten van de dag was. De andere activiteit waarover leerlingen heel enthousiast waren was de escape room. Het verhaal dat daarbij hoort is een indrukwekkend verhaal en geeft de escape room betekenis!

FREE experience

Fotogalerij

FREE

Wat wij nog meer doen

Internationalisering

De uitwisseling

SMART online project

SDG theatre workshop

Next level theatre-/ drama workshop

School Immerse Program

Schoolbezoek

Move duurzame theater experience

Macbeth online Shakespeare course

"FREE" experience

Wereldburgerschap experience

Wat Wij Doen

Keurmerken

British Council
Keurmerk Touringcar
Travel Association

Partners

We support Justdiggit
Move
Alle rechten voorbehouden ©Global Education
KVK nummer: 81850050